12/8-23

Skak og grill  

Maribo skakklub har afholdt Skak og Grill med 20 deltagere til hurtigskak. Turneringen var fortrinligt tilrettelagt og ledet af John Kristensen og turneringen blev spillet som en stor monrad over 5 runder. Der var lavet 2 præmie grupper og Gruppe 1 blev vundet af Nicklas Winther-Jørgensen fra Næstved og Henning Nielsen blev nummer 2. 3. pladsen blev delt mellem Henrik S. Jensen, Jens Mott og John Kristensen. Præmie gruppe 2 blev vundet af Peter Kristiansen og Henning Jakobsen og 3. pladsen blev delt mellem Keld Christensen (ældste deltager) og Frida Bjerregaard Hagen (næstyngste deltager) samt Preben jensen Kalundborg. Der var 80 ars forskel på ældste og yngste deltager. Spisningen havde 22 deltagere som fik grillpølser og kold kartoffelsalat. Grillmester var Henrik S. Jensen. Desværre var det normalt dansk sommervejr med regn en del af dagen så skak og spisning måtte foregå i vores fine klubhus.

6/8-23

Studiekreds/Træning

På spillermødet 7 september 2022 blev der blandt andet fremsat ønske om noget træning/undervisning.

På grund af min sygdom, store problemer med hjemmesiden og klubbens kaos omkring formandsskiftet har jeg ikke fået gjort noget ved det. Der er nu kommet styr på min sygdom og hjemmesiden fungerer, men mangler stadig noget opsætning.

Det betyder at jeg nu forsøger at starte noget undervisning og træning op i studiekredsform for spillere med max. 1300 i rating.
Jeg er absolut ikke alvidende, men har naturligvis en del erfaring gennem mine 2215 turneringspartier. Samtidig er jeg rimelig orienteret om forskellig undervisning i klubber og på nettet.

Jeg forestiller mig at vi sammen finder nogle emner som vi arbejder med.
Det kan være: Forskellige slutspil, gennemgang af partier, diverse grundregler, gennemgang af forskellige træning fra nettet og diverse hjemmesider, samt videoer fra den ”Den Dovne Skaknørd”. Andet som deltagerne ønsker.

Jeg foreslår at det bliver den sidste onsdag i måneden fra klokken 18:00 til 18:45.
Dag og tid kan ændres hvis der er en anden tid der er bedre.

Studiekreds start onsdag den 30. august klokken 18:00 til 18.45.

Tilmelding ønskes, men er ikke tvunget.

Deltagelse er gratis.

Henning Jakobsen
Tlf. 5485 0970

6/8-23
Kort nyt

Sommerferien har ramt EMT turneringerne.

Der er på landsplan kun 2 turneringer i gang.

Det er LF Mesterskabet og en stormester turnering i Skanderborg.
Fra den kommende uge starter der flere turneringer op og der er planlagt og indbudt ca. 70 turneringer for den kommende sæson.

Hjælp


Jeg ved ikke om det er mig der skal have hjælp eller det er Jer.

Jeg har nu 2 gange inden for en uge hørt om nogen der ikke kan finde aktivitetsplanen på hjemmesiden.

Den ligger på forsiden til venstre og skulle ikke være til at overse.

Hvor skal den ellers ligge?

Jeg mener i øvrigt at Louis Nielsen har gratis synstjek PT.


Jeg bruger rigtig mange timer på hjemmesiden og det er derfor trist når der er noget medlemmerne ikke kan finde.

Det er særligt trist at man ikke lige sender mig en mail om problemet.


Min mail: h.k.jakobsen@123dk.dk hvis man heller ikke kan finde den på hjemmesiden.

Det er også den mail der skal bruges når man meddeler om man vil spille på hold.

Der mangler rigtig mange svar

7/9-23

Gratis skak i efterårsferien

Der er INGEN juniortræning i uge 42 (onsdag den 18. oktober).

Til gengæld afvikler vi en lille turnering lørdag den 21. oktober. Det foregår i Maribo Skakklubs lokaler på Spejdervænget 4 i Maribo.

Vi starter kl. 13.00 og du spiller i alt 5 partier. Til hvert parti har hver spiller 20 minutter.

Hvis du vil deltage, skal du udfylde nedenstående og give den til en af instruktørerne en af de kommende onsdage, altså senest onsdag den 11. oktober.

Du kan i stedet sende de samme oplysninger til Finn Kristiansen på finnskak@gmail.com

Det skal i så fald ske SENEST søndag den 15. oktober.


Alle mellem 7 og 20 år kan deltage i turneringen, men desværre er der kun plads til 30 deltagere. Så skynd dig med tilmeldingen. Det er kun de første 30 tilmeldte, som kan deltage.

Denne indbydelse bliver sendt til alle skoler i Lolland Kommune.

Der vil være præmier til bedst placerede spiller i hver aldersgruppe.

Ved ligestilling foretager vi korrektions-beregning (den enkelte spilleres modstanderpoint).

Præmier: LALANDIA ved Rødby har doneret præmier i form af endagsbilletter til Aquadome (af mange nok bedre kendt som Badeland).

Der er 5 præmier med hver 4 endagsbilletter, der kan anvendes i Lalandia ved Rødby eller Billund.

Én dagsbillet koster normalt kr. 299,00, børn under 12 år kr. 249,00.

Disse præmier går naturligvis primært til vinderne af de enkelte aldersgrupper.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Navn:


Fødselsdato:


Mail-adresse:

7/9-23
Sur webmaster
På generalforsamlingen i aftes gav jeg udtryk for min harme. Det udløste flere henvendelser efter mødet, hvor der blev spurgt om jeg også var sur på dem. Det er jeg ikke, min surhed gælder udelukkende formanden og lidt skuffelse over visse andre. Jeg vil samtidig takke for den megen opbakning jeg fik efter mødet. Det er dog trist at det er så svært eller nærmest umuligt at skabe et godt samarbejde  og dermed en velfungerende klub. Der er utroligt mange muligheder med de forhold klubben har, men det er svært når man ikke kan samarbejde.

6/9-23

Webmaster holder op.

Det er med meget stor sorg og ærgrelse at jeg har meddelt bestyrelsen at jeg stopper og melder mig ud pr. 31/12-23.
Dette skyldes urimelige arbejdsforhold, med utidig og utilregnelig indblanding fra formanden.
Desuden har jeg i et helt år bedt om en tovholder, så de forskellige tiltag blev koordineret. Det er ikke efterkommet. Hvorfor så først udmelding til nytår? Det skyldes 2 ting. Først og fremmest for at holde lidt liv i hjemmesiden indtil da. Desuden vil mit medlemskab formentlig blive lagt over, som enkeltmedlem og der tror jeg terminen følger året.

Denne drastiske beslutning skyldes først og fremmest formandens utilgivelige indblanding i holdsætningen, uden om mig. Jeg har derfor allerede onsdag den 30/8 afleveret alt om holdsætning til John og har derfor ikke mere med det at gøre
Jeg er allerede i fuld gang med at aflyse og nedlægge de ting jeg har stået for.
Der var planlagt et spændende forsøg med EMT mellem jul og nytår, som er opgivet.
Dobbelt weekend turnering er aflyst, dels på grund af manglende tilslutning, men især fordi jeg stopper.
Studiekredsen fik en dårlig start uden nogen deltagere, men jeg havde dog fået 2 afbud, så den var nok kommet i gang, men er nu aflyst.

Derudover stopper jeg med alle andre opgaver i klubben så hurtigt som muligt, og det gælder også hjemmesiden.

Jeg er meget ked af at skulle svigte alle de mange gode medlemmer, men frivilligt arbejde på mit plan er spændende, men også krævende og det skal være sjovt. Det er det ikke under de nuværende forhold.

Tak for mange gode år i Maribo Skakklub, trods alt.

16/8-23

Gratis skak i Maribo

Onsdag den 28/6 (11 deltagere)

onsdag den 5/7 (18 deltagere)
Onsdag den 12/7 (20 deltagere)
Onsdag den 19/7 (20 deltagere) + Folketidende besøg
Onsdag den 26/7 (12 deltagere)
Onsdag den 2/8 (18 deltagere)
onsdag den 9/8 (20 deltagere)

19/7-23

Nyhedsbrev

Der mangler stadig mange svar fra medlemmerne omkring deltagelse i holdturneringen. Man kan ikke være sikker på at blive kontaktet personligt. Vi forventer at stille med et Divisionshold af 8 mand og et A-række hold af 6 mand. Det er da ønskeligt at der også kan stilles et B eller C-rækkehold af 4 mand, men det kræver at der er nogle der vil deltage.

Der er de sidste uger blevet indbudt til rigtig mange turneringer i den kommende sæson og mange klubber har offentliggjort deres sæsonplan. Det kan anbefales at deltage i andre klubbers turneringer så man møder nogle nye modstandere. Klubbens egen aktivitetsplan for resten af året forventes at blive lagt op sidst på måneden.

Husk at EMT-konkurrencen starter ny sæson 1. august for turneringer der afsluttes i perioden 1-8-23 til 31-7-24. Man får point for de kampe man spiller og desuden de point man scorer.

Sommerskakken for unge i Lolland kommune, som klubben har kørt i flere år, er en kæmpe succes med over 30 tilmeldte og foreløbig op til 20 deltagere pr. gang.