Pressemeddelelser

Succes for skakklub  ( denne medelese blev ikke bragt, men erstattet af journalist besøg med mere en end 1 sides omtale og billeder)


Maribo Skakklub har stor succes med sit tiltag om SOMMERFERIESKAK for alle i alderen 7-20 år, hvor man gratis kan deltage onsdage kl. 17.00-18.00, uanset om man er øvet eller uøvet.


I de tidligere år har deltagerantallet svinget omkring 15 unge mennesker, men i år er det tæt på nærmest at kvæle skakklubben i succes.

Hele 33 unge er tilmeldt, og klubben har egentlig kun kapacitet til 30, men heldigvis gør ferien, at ikke alle deltager alle de 7 onsdage, hvor der i øvrigt er præmier til alle med deltagelse mindst 5 gange.


Samtidig tilbyder skakklubben gratis undervisning i hele 2 måneder efter sommerferien, og herudover 1 helt års medlemskab for kun kr. 100.

11/5-23       ( Ikke bragt)


Mange spændende partier i Maribo Klosterturnering 2023


Der var spænding til det sidste, da Maribo Skakklub onsdag afsluttede sin Klosterturnering, som er spillet over 5 runder her i foråret.


Der deltog i alt 20 spillere, der efter styrke var fordelt i 3 gruppe.


I Konge-gruppen, hvor de 6 spillere med størst styrke var placeret, blev der afviklet en langvarig og spændende kamp mellem Henrik Sandberg Jensen og Henning Nielsen. Forinden kampen havde Henrik Sandberg Jensen opnået 3½ point, mens Henning Nielsen havde opnået 4 point.

Da partiet endte remis, blev Henning Nielsen vinder af gruppen.

Her blev Svend Erik Hansen en sikker nummer 3 med 3 point


I Dronning-gruppen, der ”indeholdt” de 8 spillere med næststørste styrke, var spændingen om placeringen stor lige til det sidste. Det endte med at 3 spillere – Carl F. Wood-Pedersen, Kristian Bruun Bjørn og Carsten F. Nielsen – alle endte med 3½ point og dermed delte præmierne fra nummer 1 til 3.

Peter Kristiansen sikrede sig 4.pladsen.


I Tårn-gruppen, hvor der deltog 6 spillere, var Asger Poulsen suveræn og vandt samtlige sine 5 partier. 2.pladsen blev lige så sikker besat af Bøje Pedersen, der kun havde tabt til Asger Poulsen.

3.pladsen blev delt mellem Merete Christiansen og Svend Erik Frederiksen.


Allerede onsdag den 31. maj er Maribo Skakklub vært for 1.runde af Lolland-Falster-Mesterskabet 2023. Turneringen spilles over 5 runder i løbet af sommerperioden.


Venlig hilsen


Finn Kristiansen, Maribo SkakklubLagt op den 4/6-23 ( Pressemedelelse fra 23/3-23) 

Maribo Skakklub rykker op i 2. division.

Inden sidste runde lå Maribo og Guldborgsund helt lige, men i sidste runde var Guldborgsund ramt af afbud til holdet og selvom om de spillede en flot kamp måtte de se sig besejret.

Da Maribo samtidig vandt deres kamp helt som forventet, blev de dermed vinder af mesterrækken og rykker dermed op i 2. division.

Sidst Maribo var i 2. division var sæsonen 15/16 og der blev det kun til en sæson.

Maribos 2 hold spillede i en meget tæt A-række hvor de med sejr i sidste runde sluttede som nummer 3 i rækken.

Da der fra A-rækken skulde findes hele 4 nedrykkere ud af rækkens 8 hold, var Maribos 3 plads meget vigtig.

Næste turnering for Maribos og andre klubbers spillere bliver klubbens Klosterturnering der starter den 29/3 og der er stadig åbent for tilmeldinger.

I de første 10 dage i april (påsken) afholder Dansk Skak Union DM i Svendborg og her deltager 3 af Maribos spillere.

Startet den 28/5 - 1911

Pressemeddelelse

Skoleelever tilbydes gratis skak

Skoleelever tilbydes gratis skak 

Lørdag den 10. december arrangerer Maribo Skakklub JUNIORGRANDPRIX for skole- og gymnasieelever født i 2002 eller senere. Det sker i klubhuset på Spejdervænget 4 i Maribo, hvor også spillere fra Sjælland deltager. Der er start kl. 10.00, men deltagelse forudsætter forudgående tilmelding til turneringslederen, John Kristensen, på e-mail johnkr@123dk.dk senest den 6. december. Yderligere oplysningen kan ligeledes fås hos turneringslederen.

Turneringen forventes afsluttet ca. kl. 15.00.

Ved tilmeldingen skal oplyses navn, fødselsår, telefonnummer og e-mailadresse. 

Selv om det er gratis at deltage, er der alligevel præmier til alle.

Forældre er velkomne til at overvære turneringen.

Turbulent sæsonstart i Skakklubben

Turbulent sæsonstart i Skakklubben

Bragt i omskrevet form og med strt billede.

Det er lidt en tilsnigelse at kalde det sæsonstart, da Maribo Skakklub spiller hele året, men mange klubber starter op omkring 1. september.

Maribo Skakklub holdt ordinær generalforsamling den første onsdag i september og her havde klubbens formand gennem 3 år bebudet sin afgang. Med meget besvær fandt klubben en ny formand, som 2-3 uger efter sin tiltrædelse, trak sig grundet alvorlig sygdom i nærmeste familie. Det udløste en ekstraordinær generalforsamling hvor Claus Schmidt blev valgt til klubbens formand.
Skakklubben har det seneste års tid fået en del nye medlemmer og har PT. 39 medlemmer og det gør klubben til den 32 største klub i Danmark.

Sæsonstart betyder også at skakkens holdturnering starter og her stiller klubben med 2 hold.
Mesterrækken startede i søndags med en hjemmekamp mod Faxe 2 og vandt hele 7-1 ved 6 sejre og 2 remiser.
A-rækken spillede hjemme onsdag aften og måtte se sig slået 5-3 af det nye holdfællesskab Guldborgsund, som består af Nykøbing F og Sydøstlolland.
Holdturneringen går over 7 runder og spilles frem til midten af marts.

Skakklub opsamler skodder

2/10-22

Skakklub opsamler skodder 

I hele sommerperioden (april-oktober) har 12 medlemmer af Maribo Skakklub opsamlet affald på Blæsenborgstien, der går fra Blæsenborgskolen til Østre Landevej.

Opsamlingen skete lørdage hver 3. uge, hvor der hver gang deltog 4 af klubbens medlemmer, således at hvert medlem kun skulle deltage 3 gange.

En stor del af opsamlingen har været cigaret-skodder, selv om de ikke har vejet meget af den samlede opsamlingsmængde på 15,6 kg. Papir og dåser har bidraget mest til vægten. 

Ved opsamlingen har medlemmer af Maribo Skakklub bidraget til at holde naturen ren, og Lolland Kommune har da også givet tilsagn om et tilskud på kr. 5.000, der bidrager væsentligt til at klubkontingentet også i det kommende regnskabsår kan holdes i ro. 

18/8-22

Næstved spiller blev Lolland-Falster mester 

Onsdag aften afviklede Maribo Skakklub sidste runde af Lolland-Falster-Mesterskabet 2022, hvor i alt 18 spillere deltog. Spillerne var fordelt i 3 grupper (med hver 6 spillere) fordelt efter styrkeforhold. 

Gruppe 1 blev suverænt vundet af Nicklas A. Winther-Jørgensen, der har store dele af sin ”skak-opdragelse” i Maribo Skakklub, men nu har flyttet teltpælene til Næstved. Nicklas vandt alle sine 5 partier. 

I gruppe 3 var Per Rasmussen, Maribo Skakklub, næsten lige så suveræn med 4 sejre og kun en enkelt kamp remis (uafgjort). 

Carl F. Wood-Pedersen, der for kort tid siden nåede myndighedsalderen, tabte kun et enkelt parti i gruppe 2, men opnåede alligevel flest point i gruppen. Også Carl er fra Maribo Skakklub 

De 3 gruppevindere kunne køre hjem med hver en gevinst på kr. 400 samt hver 4 éndagsbilletter til badeland.

Efter lodtrækning fik Sigurd Marthendal (fra Sydøstlollands Skakklub) og Finn Fjeldhøj (fra Maribo Skakklub) ligeledes hver 4 éndagsbilletter til badeland.

 

 

 

11/8-22

Skakklub har afsluttet sommerturnering 

Uanset alder og klubtilhørsforhold har det været muligt GRATIS at deltage i Maribo Skakklubs Sommerturnering, der har været spillet 6 onsdage i sommerperioden.

Ganske vist kunne turneringen kun vindes af medlemmer af Maribo Skakklub, men der har alligevel været deltagelse fra en Næstved-spiller samt en spiller fra Spanien. Sidstnævnte, der kun talte meget lidt engelsk, er dog ansat ved Femern-projektet i Rødbyhavn.

I alt 19 spillere deltog i turneringen, der – i lighed med sidste år – blev vundet af John Kristensen fra Maribo Skakklub. Ganske vist scorede Næstved spilleren Nicklas Winther-Jørgensen flere point, men kunne altså ikke blive vinder grundet manglende lokal tilhørsforhold.

I øvrigt bragte avisomtalen (om mulighed for gratis deltagelse) i juni et nyt medlem til klubben, der nu tæller 40 medlemmer, hvilket er 13 mere end ved udgangen af juli måned sidste år.

 

 

8/8-22

Kampskak i Maribo i weekenden

Så lykkedes det endelig Maribo skakklub at afvikle en weekend EMT, efter Corona flere gange havde lagt hindringer i vejen. Der var tilmeldt 12 spillere der udløste 2 6 mandsgrupper, men desværre kom der en sygemelding dagen før start. Der var deltagere fra 5 forskellige klubber og en spiller var nordmand, men spiller for Helsingør skakklub.

Gruppe 1 var en meget stærk gruppe med deltagere fra 5 forskellige klubber. Denne gruppe blev undervejs ramt af 2 sygdomsafbud som ødelagde noget af det sportslige. Der blev alligevel vist rigtig meget kampskak og kun et parti (turneringens eneste) blev remis og flere partier tog omkring 4 timer inden der faldt en afgørelse. Her var Maribos stærkeste spiller Henning Nielsen ugæstfri nok til at tage førstepladsen og anden pladsen blev delt mellem en spiller fra Øbro og en spiller fra Præstø.

I gruppe 2 var der kun en som ikke var medlem i Maribo og det blev 2 Maribo spillere der tog præmierne.
Vinder blev en af klubbens unge medlemmer Matthias Rasmussen og 2. pladsen gik til Henning Jakobsen.

Der var 4 af spillerne der var under 25 år og de 3 af dem vandt præmier.

For Maribo skakklub
Turneringsleder
Henning Jakobsen

 

11/6-22

Gratis skak i sommerperioden 

Mange fritidsaktiviteter drosler ned i sommerperioden. Men det gælder IKKE for Maribo Skakklub, der tilbyder gratis skak for såvel børn/unge som voksne. 

For børn/unge er der gratis skak 6 onsdage. Første onsdag er den 29. juni og sidste onsdag er den 3. august. Alle 6 onsdage foregår det på Spejdervænget 4 i Maribo mellem kl. 16.00 og 17.30.

Der er præmier til alle børn/unge, som deltager mindst 5 af de 6 onsdage.

Af hensyn til hjælpere er det påkrævet med forudgående tilmelding til klubbens formand helst via e-mail finnskak@gmail.com eventuelt kan det ske telefonisk på 54 78 11 03. 

Uanset alder og uanset klubtilhørsforhold er der mulighed for GRATIS at deltage i Maribo Skakklubs Sommerturnering, der også spilles 6 onsdag, men med lidt andre datoer og med start kl. 19.00.

Der er onsdagene 22. juni, 6., 20. og 27. juli samt 3. og 10. august.

Man kan selv vælge, hvorvidt man vil deltage 1 eller flere onsdage.

Der spilles 4 runder hver aften og med betænkningstid afhængig af styrke. Jo højere styrke, jo mindre betænkningstid.

Tilmelding er IKKE påkrævet. Man skal blot møde op senest kl. 19.00 på Spejdervænget 4 i Maribo.

Afhængig af den enkelte spillers styrke er der bogpræmier til bedst placeret i 4 opdelte grupper efter styrkeforhold. 

Udover de gratis spilleaftener afvikles også LOLLAND-FALSTER-MESTRERSKABET 2022. Den turnering er allerede i gang, og fristen for tilmelding er overskredet.

 

18/5-22

Genvandt titlen 

Der var stor spænding om titlen som KLOSTERTURNERINGS-MESTER 2022, idet 2 spillere sluttede med lige mange point.

Der skulle derfor spilles et såkaldt sudden death parti mellem sidste års KLOSTERTURNERINGS-MESTER Henning Nielsen og Maribo Skakklubs klubmester, Henrik Sandberg Jensen.

Partiet om titlen blev spillet onsdag aften, hvor Henrik Sandberg Jensen vandt lodtrækningen og valgte at spille hvid og derved få 6 minutters betænkningstid. Derved måtte Henning Nielsen nøjes med 5 minutter og spille med de sorte brikker. Remis (uafgjort) var IKKE en mulighed, idet Henrik Sandberg Jensen i så fald ville blive betragtet som taber af partiet.

Med ca. 2 minutters betænkningstid tilbage for hver af de 2 spillere kom Henrik Sandberg Jensen i en svær situation og valgte at give op.

Derved genvandt Henning Nielsen titlen og kan således også næste år deltage gratis i turneringen.

14/5-22

Fine præmier til skakturnering 

Der er særdeles gode præmier til LOLLAND-FALSTER-MESTERSKABET 2022, der igen i år arrangeres af Maribo Skakklub. Turneringen starter den 1. juni og slutter midt i august. 

Deltagerne opdeles efter styrke i grupper med hver 6 spillere. Udover 1.præmie kr. 400 og 2.præmie kr. 200 – for hver gruppe - har LALANDIA ved Rødby doneret ekstrapræmier i form af endagsbilletter til Aquadome (af mange nok bedre kendt som Badeland).

Der er 5 præmier med hver 4 endagsbilletter, der kan anvendes i Lalandia ved Rødby eller Billund.

Én dagsbillet koster normalt kr. 269,00.

Disse ekstrapræmier går naturligvis primært til vinderne af de enkelte grupper. 

Tilmelding til turneringen kan ske til finnskak@gmail.com 

Venlig hilsen 

Finn Kristiansen, formand

Maribo Skakklub

12-5-22

Spændende afslutning på skakturnering 

Sidste runde af KLOSTERTURNERINGEN 2022 blev en spændende afslutning på turneringen.

I gruppe 3 forsvandt spændingen om 1. pladsen dog ret hurtig, idet Carl F. Wood-Pedersen ret hurtigt vandt sit parti og dermed blev suveræn vinder med maksimumpoint. Næsten lige så suveræn var Per Rasmussen, der opnåede 4 point og dermed indtog 2. pladsen.

I gruppe 2 blev sidste parti en meget langvarig seance. Til sidst lykkedes det dog Kristian Bruun Bjørn at holde remis og dermed opnå 4½ point og besætte 1. pladsen foran Matthias Rasmussen med 4 point.

I gruppe 1 var der topopgør mellem Henning Nielsen og Henrik Sandberg Jensen med sidstnævnte som vinder. Derved opnåede begge spillere 4 point og delte gruppesejren. Da det skal afgøres, hvem der næste år får gratis deltagelse i samme turnering, skal der spilles et såkaldt ”sudden death parti” mellem de 2. Det er foreløbig fastsat til onsdag den 18. maj, kl. 18.00 i Maribo Skakklubs lokaler. 

Maribo Skakklubs næste større arrangement er LOLLAND-FALSTER-MESTERSKABET 2022, der starter den 1. juni. 

Finn Kristiansen, formand

 

 

 

27/4-22

Maribo spiller fik andenplads 

Matthias Rasmussen fra Maribo Skakklub deltog i lørdags i Sjællandsmesterskabet for ungdom, hvor 48 unge mennesker mødte op i Hillerød.

Deltagerne var delt op i grupper efter årgange.

I den ældste gruppe (årgangene 2001-2003) lykkedes det den 18-årige Maribo-spiller at erobre 2.pladsen. En Sorø-spiller vandt suverænt med alle 5 vundne partier, og Mathias Rasmussen havde opnået samme pointtal (3½) som en Hillerød spiller, hvorfor der måtte en omkamp til mellem de 2, hvilket så faldt ud til fordel for Matthias Rasmussen.

 

 

24/4-22

Kun formanden tabte

Der var lagt op til en sejr til Maribo Skakklubs førstehold, der søndag var til stævne i Haslev for at møde Faxes andethold, som i forvejen lå sidst i Mesterrækken.

Det blev da også til den forventede sejr med cifrene 5½-2½.

Kun formanden for Maribo Skakklub måtte give fortabt. 3 andre Maribo-spillere fik remis, men de

øvrige 4 Maribo-spillere alle formåede at vinde deres kampe.

Med sejren beholdt Maribo sin 3. plads i Mesterrækken, hvor sæsonen nu er afsluttet.

 

3/4-22

Knebent nederlag til Maribo Skakklub 

Der var lagt op til en meget ulige kamp i Mesterrækken, da Maribo Skakklubs førstehold søndag tog imod Faxes førstehold, der suverænt fører Mesterrækken efter at være blevet sammenlagt med Haslev.

Alligevel lykkedes det Maribo-spillerne at begrænse nederlaget til 3-5, hvorefter Maribo fortsat besætter 3. pladsen i Mesterrækken, dog uden at kunne true Faxes førstehold, der fra den kommende sæson forventes at skulle spille i 2. division i landsturneringen. Det skal dog retfærdigvis siges, at begge hold var ramt af afbud. 

Alle 8 hold i Mesterrækken mangler at spille en enkelt kamp, og det flasker sig således, at de 4 bedst placerede skal møde de 4 dårligst placerede.

Maribos førstehold skal i den sidste kamp, der afvikles den 24. april, en tur til Haslev for at møde Faxes andethold, der i øjeblikket indtager sidstepladsen.

 

16/3-22

Små nederlag til Maribo Skakklub 

Der var lagt op til en meget lige kamp i Mesterrækken, da Maribo Skakklubs førstehold søndag drog til stævne i Haslev for at møde Holbæk. Meget tydede længe på en lille sejr til Maribo-spillerne, men fejl i slutspillet fra flere af Maribos spillere medførte, at Maribo måtte se sig besejret med 3-5.

Det bliver nok noget sværere for Maribos førstehold i næste kamp, der foregår søndag den 3. april i Maribo Skakklubs lokaler på Spejdervænget. Her kommer Faxes førstehold, der suverænt fører Mesterrækken, på besøg. Klubberne i Faxe og Haslev er blevet sammenlagt, hvorved det sammenlagt hold er blevet ret stærk. Alle hold i Mesterrækken mangler dog fortsat 2 kampe. 

Mandag var Maribos tredjehold også til stævne, det foregik på Møn, hvor modstanderen i B-rækken var favoritterne fra Præstø. Det sluttede da alligevel med et hæderligt nederlag på 1½-2½, men med til historien hører, at en af Præstø-spillerne måtte melde afbud grundet sygdom, hvorved Maribo fik et ”gratis” point. Det var sidste kamp i sæsonen i B-rækken, som Præstø vandt, mens Maribo sluttede som nummer 5 af de i alt 7 deltagende hold. 

Endelig var også Maribos andethold til stævne. Det foregik tirsdag i Borup, hvor modstanderen var Faxes tredjehold, som var favoritter. Alligevel lykkedes det Maribo-spillerne at begrænse nederlaget til 3½-4½, hvorved Maribo sluttede som nummer 5 af de i alt 7 deltagende hold.

Det var sæsonens sidste kamp i A-rækken.

5/3-22

Far og søn begge klubmestre 

Henrik Sandberg Jensen er ny klubmester i Maribo Skakklub. Klubmesterskabet, der blev afviklet over 9 runder i perioden 27. oktober til 5. marts, sluttede med en sikker sejr på 8 point af 9 mulige, og uden at tabe nogen partier. Bl.a. vandt Henrik Sandberg Jensen over de sidste 2 års klubmester, Henning Nielsen, som sluttede på en delt 2.plads sammen med et af klubbens nye medlemmer, Kim Alex Olsen. 

Daniel Sandberg Jensen var endnu mere suveræn end sin far, idet Daniel gjorde rent bord ved at vinde samtlige 9 partier i gruppe 2 og dermed blive den 15-årige klubmester i denne gruppe. Næste sæson rykker Daniel så op i gruppe 1, hvor Daniel så bl.a. skal møde sin far.

Kristian Bruun Bjørn var også stabil i denne gruppe 2 og tabte kun til gruppevinderen. 

Også i gruppe 3 var det en af de unge, der blev klubmester. Det var 17-årige Carl Frederik

Wood-Pedersen. Andenpladsen i denne gruppe blev besat af Kasper Meng Date, der først i september måned sidste år startede i klubben. 

Der var således nye klubmestre i alle 3 grupper. 

Maribo Skakklub stopper på ingen måde sine aktiviteter. Således er der over 5 torsdage eftermiddagsskak, og der er fortsat – også hen over sommeren – turneringer alle onsdage.

Bl.a. er der 9. og 23. marts Maribo Forårsfornemmelser, og den 30. marts starter Klosterturneringen, der spilles over 5 onsdage. I sommerferien er der mulighed for, at skole- og gymnasier-elever kan deltage gratis onsdage eftermiddage i Lolland Kommunes såkaldte Sommerferie-aktiviteter.

I samme periode afvikles Lolland-Falster-Mesterskabet, der traditionelt også har deltagere fra Sjælland.

3/3-22

2 gange uafgjort og 1 knebent nederlag 

Det blev resultaterne for Maribo Skakklubs 3 hold i den forløbne uge.
Søndag tog Maribos førstehold imod Køge i Mesterrækken. Begge hold var ramt af afbud grundet sygdom. For Maribos vedkommende var det særligt slemt, idet den normale spiller på førstebrættet var blandt de sygemeldte, hvorfor de øvrige Maribo-spillere måtte rykke en plads op. Derfor var det uafgjorte resultat på 4-4 tilfredsstillende for begge hold.
Mandag var Maribos tredjehold, der spiller i B-rækken, på besøg hos Faxe. Maribo var også her sygdomsramt, men det lykkedes alligevel at klare 2-2.
Onsdag fik Maribos andethold, der spiller i A-rækken besøg af storfavoritterne fra Sydøstlolland.
Maribos holdleder havde forudset et stort nederlag, men det lykkedes at begrænse nederlaget til 3½-4½. I øvrigt var de normale spillere på førstebrættet på begge hold sygemeldte.
Det forventes, at Sydøstlolland vinder A-rækken, hvilket medfører oprykning til Mesterrækken.

6/2-22

Flotte Maribo-resultater 

3 spillere fra Maribo Skakklub deltog søndag i ungdomsgrandprix på Møn, hver der også var deltagere fra bl.a. Næstved, Hillerød, Korsør og Præstø. Turneringen var for alle ungdomsspillere født efter år 2000. Turneringen var opdelt i 4 aldersklasser.

Uanset alder klarede Maribo-spilleren Carl Frederik Wood- Pedersen sig bedst af de 3 Maribo-spillere med en flot 3. plads blandt alle de 14 spillere. Matthias Rasmussen klarede sig næsten lige så flot med en 6.plads.

Noah Widera, der er ny skakspiller og til daglig er elev på Lolland Internationale skole, var med i sin første turnering og vandt i gruppen med fødselsårene 2010-2012.

Møns Bank havde doneret præmier med bankens logo.

3/2-22

Næstved tog sejren 

Maribo var særdeles gæstfrie da Næstveds 3. hold onsdag var på besøg for at møde Maribos 3. hold.
Næstved tog tilbage til det sjællandske med en sejr på 3-1,
Det var de garvede Næstved-spillere (der alle 4 var folkepensionister), der vandt over de noget yngre Maribo-spillere, som dog formåede meget spændende partier, men måske var det erfaringen der vandt.

28/1-22

Flotte Maribo-resultater 

16 spillere deltog i Maribo Skakklubs Ungdomsgrandprix, der blev afviklet i weekenden.

Blandt de 16 spillere var deltagere fra såvel Hillerød som Køge, Præstø og Korsør.

Men de 3 Maribo-spillere klarede sig flot.

Således vandt Matthias Rasmussen alle sine 6 partier, og dermed en klar førsteplads.

Carl Frederik Wood-Pedersen erobrede en delt 3. plads.

Ditlev Illum Møllgaard-Hansen, der for første gang deltog i en turnering, fik en delt 13. plads.

Blandt deltagerne var også spillere fra skolerne på Lolland. 

Finn Kristiansen, formand

 

 

Knebent Nederlag

18/1-22

Knebent nederlag til Maribo Skakklub 

Det blev til et knebent nederlag til Maribo Skakklubs 2. hold, der mandag mødte Nykøbing Falsters 1. hold i A-rækken. Da Maribo grundet sygdom havde afbud fra 2 af sine bedste spillere, var det ventet, at Nykøbing ville vinde, og de øverste brætter blev da også vundet af Nykøbing med 4-0, men så viste Maribo sin bredde og vandt 3 af de resterende partier, således at Nykøbing kun vandt med 5-3.
Maribos 2. hold er oversidder i næste runde, hvorfor næste holdkamp først er den 2. marts, hvor det suveræne tophold (i A-rækken) fra Sydøstlolland kommer på besøg i Maribo.
Forinden skal Maribos 3. hold have besøg af Næstved i en kamp i B-rækken. Det sker den 2. februar.
Maribos 1. hold, der spiller i Mesterrækken, skal allerede den 30. januar en tur til Haslev for at møde Faxe.

6/1-22

Skakklub inviterer igen skoleelever til gratis UNGDOMSGRANDPRIX 

I slutningen af november sidste år arrangerede Maribo Skakklub gratis skakturnering for alle skoleelever i Lolland Kommune. Det skete i samarbejde med kommunen, der have taget initiativ til det såkaldte kickstart af klubaktivitet.
Nu gentages succesen. Det sker lørdag den 22. januar, hvor skoleeleverne inviteres til at deltage helt gratis. Og så er da endog præmier til alle, men der er kun plads til 30 spillere, så princippet om først til mølle er gældende.
Arrangementet foregår i Maribo Skakklubs lokaler på Spejdervænget 4 i Maribo. Der er start kl. 10.00 og arrangementet forventes afsluttet ca. kl. 15.30. Indimellem er der naturligvis spisepause, hvorfor madpakke kan medbringes, og der vil på spillestedet være mulighed for at købe sodavand, slik, kaffe m.m.
Turneringen, der afvikles over 6 runder, vil være opdelt i 4 aldersgruppe, henholdsvis

  • Fødselsår 2001-2007
  • Fødselsår 2008-2009
  • Fødselsår 2010-2012
  • Fødselsår 2013 eller senere.

Turneringen spilles med 20 minutters betænkningstid til hver spiller pr. runde. 

Der bliver taget hensyn til Corona-smitten (med masser af sprit i lokalet).

Hvis der til den tid fortsat er krav om mundbind og Coronapas, vil mundbindskarvet IKKE gælde, når man sidder ned.

Ingen af restriktionerne gælder børn under 12 år.

Alle deltagere og deres forældre bedes møde "nytestet". 

Tilmelding skal ske senest 19. januar til John Kristensen via e-mail johnkr@123dk.dk.

Ved tilmelding skal angives navn, fødselsdato, skole og e-mail. 

Venlig hilsen
Finn Kristiansen, formand
Maribo Skakklub

 

14/11-21

Svingende resultater for Maribo Skakklub 

Maribo Skakklub startede 3. runde i holdturneringen med et uafgjort resultat. Det var i A-rækken, hvor Korsør var på besøg. Trods afbud fra nogle af holdets faste spillere, lykkedes at alligevel at klare 4-4. Det var Maribos 2. hold

Søndag var Maribos 1. hold, der spiller i Mesterrækken på besøg i Slagelse, som var favoritter.

Det blev yderligere skærpet af, at en af Maribos spillere blev syg og umiddelbart før afgang måtte melde afbud, hvorfor Slagelse inden start allerede førte 1-0.

De resterende 7 spillere var dog skarpe og sørgede for at de resterende 7 kampe endte 3½-3½, hvorfor nederlaget på 3½-4½ under de foreliggende omstændigheder var acceptabelt.

Mandag sendte Slagelse så en lidt kedelig besked om, at en af Slagelse-spillerne efterfølgende var testet positiv for Corona, hvilket fik de 7 spillere fra Maribo til hurtigst muligt at blive testet. Indtil videre ser det dog ud til, at Maribo-spillerne ikke er blevet ramt af sygdommen. 

Mandag tog Maribos 3. hold så en tur til Sorø, hvilket var en kamp i B-rækken.

Her var Maribo-spillerne ret overbevisende og tog en sikker 3-1 sejr hjem. Det skete uden nederlag, idet 2 partier endte remis og Maribo-spillere vandt de øvrige 2 partier.

9/11-21

Klubmesterskab afgjort på korrektion 

Der var stor spænding lige til det sidste, da Maribo Skakklub onsdag afgjorde klubmesterskabet i hurtigskak. Turneringen blev afviklet over 5 runder med en betænkningstid til hver spiller på 15 minutter i hver af de 5 runder.
Forud for sidste runde havde John Kristensen maksimumpoint, men tabte i sidste runde til Henning Nielsen. Derved sluttede hele 3 spillere med hver 4 point. Det var udover John Kristensen og Henning Nielsen også det unge talent Matthias Rasmussen. Der skulle herefter beregnes korrektion, hvilket gøres ved at se på, hvor mange point de modspillerne har opnået for hver af de 3 topplacerede.
Denne korrektionsberegning resulterede i at John Kristensen kunne udråbes som klubmester 2021 for hurtigskak.
I øvrigt var der bogpræmier til de 3 bedst placerede med rating henholdsvis over og under 1500.
Førstepræmien i gruppen over 1500 i rating gik naturligvis til John Kristensen, efterfulgt af Henning Nielsen og Claus Schmidt.
I gruppen under 1500 i rating vandt Matthias Rasmussen suverænt med Kristian Bruun Bjørn og Finn Fjeldhøj på de efterfølgende pladser. 

Finn Kristiansen, formand

Maribospiller til tops

I samarbejde med 2. hovedkreds (omfatter de tidligere Storstrøms og Vestsjællands amter) arrangerede Maribo Skakklub lørdag UNGDOMSGRANDPRIX, hvor der deltog spillere helt fra Korsør og Hillerød. Deltagerne var fordelt på aldersgrupper. 

I gruppen for spillere født 2001-2007 delte Carl Frederik  Wood-Pedersen fra Maribo førstepladsen med Frederik Monefeldt Villadsen fra Præstø.

I gruppen for spillere født 2008-2009 vandt Sebastian Petersen fra Præstø,

Også i gruppen for spillere med fødselsår 2010-2012 var det Præstø, der tog sig af sejren, hvilket Lena Yussif Daibess sørgede for.

I den yngste årgang med fødselsår 2013 eller senere delte 2 spillere fra Lollands skoler præmien.

Det var Louis Nielsen og Samritha Sureshkumar. 

Turneringen blev kyndigt ledet af John Kristensen, og der var blandt såvel spillere som forældre stor tilfredshed med arrangementet. Flere gav udtryk for at ville vende tilbage til et tilsvarende arrangement lørdag den 22. januar. 

Venlig hilsen
Finn Kristiansen, formand

Maribo Skakklub

Maribospiller til tops ved UGP-stævne. 

Maribo Skakklub havde kun en deltager med til sæsonens første UGP-stævne, der blev afviklet i Køge.

Der var mødt 19 spillere, der blev sat sammen i en stor monradgruppe, hvor der skulle spilles 6 runder hurtigskak med 20 minutter pr. spiller til hvert parti.

Matthias repræsenterede klubben på bedste vis ved at vinde turneringen sejre i alle 6 kampe.

Matthias stillede op med turneringens næsthøjeste ratingtal, så det var ikke uventet, at han ville klare sig godt. Men at han kunne vinde alle 6 kampe er flot. Især sejren over ratingfavoritten Daniel Petersen fra Sorø falder i øjnene. 

Slutstillingen i toppen blev:

  1. Matthias Rasmussen 6 point
  2. Daniel Petersen, Sorø 4½ point
  3. Bertram Wester, Køge 4 point
  4. Alexander Dewhurst, Øbro 4 point
  5. Frederik M. Villadsen, Præstø 4 point
  6. Anna Sofie Li, Køge 4 point

4/11-21 Tætte skakkampe


Der var tætte kampe, da Maribo Skakklub tog hul på holdturneringen.
Søndag havde Maribos Mesterrækkehold besøg af Dianalund, der blev sendt hjem med et nederlag på 5-3.
Mandag var Maribos hold i B-rækken på besøg på Møn, hvor det lykkedes at spille uafgjort 2-2.
Onsdag skulle Maribos hold i A-rækken så forsøge at bibeholde klubbens gode holdresultater, da Skovbo (fra Borup) var på besøg, men gæsterne tog hjem med en kneben sejr på 4½-3½.
Skakspillerne er glade for, at holdturneringen er kommet i gang, idet turneringen sidste sæson måtte aflyses grundet Corona-pandemien.
Allerede om 3 uger går det igen løs med holdkampe.
I Mesterrækken tager Maribo imod Næstved.
I A-rækken skal Maribo en tur til Køge.
I B-rækken kommer Sorø på besøg. 

21/10-21

Skakspiller fra Sakskøbing vinder Maribo Byturnering 

Henrik Sandberg Jensen, der er medlem i Maribo Skakklub, men har bopæl i Sakskøbing, blev vinder af Maribo Skakklubs Byturnering 2021.

Sidste år blev titlen delt mellem Henning Nielsen og Jens Mott, men de måtte i år nøjes med henholdsvis en 2.plads og en delt 3. plads.

I sidste runde spillede Henrik Sandberg Jensen og Jens Mott remis, hvorfor Henning Nielsen ved gevinst i sidste runde kunne have sikret sig titlen, men et overset dronningetab blev afgørende i kampen mod Claus Schmidt, der derved fik en delt 3.plads. 

I gruppe 2 syntes Per Rasmussen at være på vej mod en sikker førsteplads, men et overraskende nederlag i sidste runde til Wiktor Kjæp medførte, at Per Rasmussen måtte dele 1.pladsen med Kenneth Joost. 

Allerede onsdag den 27. oktober starter klubmesterskabet 2021/2022, hvor der er tilmeldt 22 spillere fordelt i 3 grupper.

Affaldsindsamling

25/9-21

Affaldsindsamling 

Skakklub indsamler 22,6 kg affald i Maribos østlige del 

Maribo Skakklub har lørdag den 25. september afsluttet affaldsindsamling 2021, hvor vi alt har indsamlet 22,6 kg ved Blæsenborgstien.

Vi har delt opgaven på 3 hold, hvert bestående af 4 af vore medlemmer, således at det enkelte hold kun skulle være med i indsamlingen 3 gange i perioden. 

Der har blandt affalds-indsamlerne været god stemning, ikke mindst fordi mange forbipasserende har rost, at der blev samlet affald ind, hvilket er sket hver 3. uge, første gang lørdag den 10. april.

25/8

Skak på Corselitze


God lokal indsats

Selv om der var stærk repræsentation fra sjællandske klubber, så klarede de lokale spillere sig fint ved hurtigskakturneringen SOMMERSKAK PÅ CORSELITZE, der lørdag var arrangeret i et samarbejde mellem Maribo Skakklub, Nykøbing Falster Skakklub og Sydøstlollands Skakklub. 

Ganske vist blev Søren Bogø fra Furesø vinder af den stærkeste gruppe med 7 spillere, men Mathias Rasmussen fra Maribo vandt gruppen for de øvrige 7 spillere.

I den stærkeste gruppe delte Nicklas A. Winther-Jørgensen, Næstved, og Gunnar Vest Hansen, Nykøbing Falster, andenpladsen.

I den anden gruppe blev Knud-Ole Olsen fra Sydøstlolland nr. 2, mens Kristian Bruun Bjørn fra Maribo blev nummer 3.

Alle resultater kan ses via dette link DSU turneringssystem (skak.dk)

LF Mesterskabet 2021

19/8
LF Mesterskabet

Lokale tog titlerne 

Hen over sommeren har Maribo Skakklub afviklet LOLLAND-FALSTER-MESTERSKABET 2021 med i alt 22 deltagere. Turneringen var opdelt i 3 grupper efter styrkeforhold. 

Selv om der også var spillere fra Sjælland, så var det alligevel de lokale, der vandt titlerne. 

I gruppe 1 genvandt Henning Nielsen fra Maribo titlen – og dermed vandrepokalen – hvilket skete helt suverænt med 5 point af 5 mulige. Andenpladsen blev delt mellem Lars Christensen fra Faxe og Nicklas Alexander Winther-Jørgensen fra Næstved. 

I gruppe 2 vandt Jakob Bjerregaard fra Nykøbing Falster med 4½ point af 5 mulige. Her blev andenpladsen også delt mellem, hvilket var mellem Jens P. Petersen fra Sydøstlolland og Knud Jacobsen fra Faxe. 

I gruppe 3 var der mere kamp om pointene, men det lykkedes Matthias Rasmussen fra Maribo at vinde med 4 point af 5 mulige. Hele 3 spillere delte andenpladsen. Det var Benjamin Vinder fra Nykøbing Falster, Kristian Bruun Bjørn fra Maribo og Daniel Sandberg Jensen fra Maribo. 

Maribo Skakklub fortsætter sine mange aktiviteter, hvilket primært sker alle onsdage hele året rundt. Efter generalforsamlingen, der afholdes den 1. september, starter BYTURNERINGEN 2021, hvor der er mulighed for deltagelse uanset klub- og byforhold. 

Skakklubbens åbent hus

15/8-21

Stort fremmøde til skakklubbens åbent hus

Ved Maribo skakklubs åbent hus den 14/8 deltog mere end 30 personer, heraf var ca. halvdelen ikke medlemmer. Det betragter klubben som en kæmpe succes og langt over det forventede. Arrangementet startede klokken 13 med modtagelse af de fremmødte og klubbens medlemmer sørgede for at tage mod gæsterne og sikre at ingen følte sig overset. Der var gratis kaffe og kage til alle og hele dagen gratis øl og vand til rådighed.

Efter kaffen gik man over til en lille turnering hvor klubbens medlemmer spillede i en gruppe og gæsterne i en anden gruppe, således at de øvede ikke skræmte gæsterne væk og gæsterne fik hjælp omkring regler og andre tvivlsspørgsmål. Efter turneringen blev der uddelt nogle mindre præmier i begge grupper.

Derefter var der en masse hyggeskak og snak indtil grillmaden kom på bordet og efter spisningen fortsatte hyggeskakken indtil arrangementet sluttede klokken 19.

Gæsterne udtrykte stor ros til arrangementet og der var en rigtig god stemning hele dagen, hvor man kom og gik som man nu havde tid til. Der var dog ca. 25 til grillmaden så det var ikke mange der gik før tiden. Mange beundrede også de fine forhold klubben har fået op at stå ved hjælp af sponsorer, fonde og Lolland kommune, samt en del arbejdskraft fra klubbens medlemmer.

Det åbne hus var støttet af Lolland Kommune for at hjælpe klubben i gang igen efter den lange Corona nedlukning.

Dagen gav 3 nye medlemmer samt 3-4 andre der gav udtryk for at de muligvis også ville melde sig ind. Der var i dagens anledning et godt tilbud på kontingentet og dette tilbud er gældende lidt endnu, hvis der er nogen der ikke kunne komme lørdags, men gerne vil spille i klubben. Man kan så kontakte formand Finn Kristiansen TLF. 5478 1103 eller møde op i klubben, en onsdag klokken 19 til en klubaften.

Åbent hus

Åbent hus i Maribo Skakklub

Maribo skakklub holder åbent hus lørdag den 14/8 fra klokken 13:00 til 19:00.
Arrangementet er støttet af Lolland kommune.

Klubben er 110 år, men stadig ung og frisk.

En række af klubbens medlemmer står klar til at byde gæster velkommen. Der bliver mulighed for at prøve at spille skak, få en snak med klubbens medlemmer. Deltage i en turnering og eventuelt vinde præmie for eksempel gratis kontingent i en periode. Gratis kaffe og kage i løbet af eftermiddagen. Afslutte med gratis grillmad.

Alle er velkommen unge som gamle, øvede som nybegyndere. Med sine 27 medlemmer er Maribo Skakklub den 5 største klub i 2.Hovedkreds, som dækker Lolland, Falster og det meste af Sjælland og består af 19 klubber. Med vores 27 medlemmer dækker vi en meget stor bredde styrkemæssigt og der er derfor altid mulighed for at møde spillere af samme styrke som en selv. Vi hører tit folk sige at de kan spille skak, men ikke er gode nok til at spille i klub. Dette er en misforståelse for der plads til alle spillestyrker.
Desuden er selv klubbens stærkeste spillere altid klar med gode råd og vejledning, ligesom klubben laver undervisning i det omfang der er behov for det.

Klubben arrangerer gennem året en række EMT (enkeltmandsturneringer), mange turneringer kræver tilmelding og ved andre turneringer kan man bare møde op. Desuden har ret til at deltage i andre klubbers EMTturneringer

Maribo Skakklub holder til på Spejdervænget 4 Maribo og vi har klubaften hver onsdag fra klokken 19:00.

Der foregår dog tit skak på andre aftener også.

Skakklubber samarbejder

22/7-21
Skakklubber samarbejder
 

I sin egenskab af ejer af Bruun Bjørns Træ- og Haveservice har en af Maribo Skakklubs medlemmer, Kristian Bruun Bjørn, gode relationer til Corselitze Gods.
I juni måned arrangerede Maria & Kristian Bruun Bjørn en hurtigskakturnering ved deres hjem i Øster Ulslev. Kristian Bruun Bjørn fik så den tanke, at det måske kunne være en idé at arrangere noget tilsvarende på Corselitze, hvilket bestyrelsen for Maribo Skakklub støttede. Der blev så taget kontakt til Nykøbing Falster Skakklub og Sydøstlollands Skakklub, der begge meget hurtigt var med på idéen. Formændene for de 3 skakklubber besigtigede forholdene på Skovbrugsmuseet ved Corselitze, og de fornødne aftaler blev indgået.
Det har så ført til, at der – så vidt vides – for første gang arrangeres skakturnering på Corselitze. Det sker lørdag den 12. august med start kl. 12.45. Der spilles 5 runder med betænkningstid på 15 minutter (til hver spiller) til hvert parti. Det koster kr. 50,00 at deltage, men så er der også gratis pølser efter sidste runde. Der er præmier til vinderen af grupper for hver 8-10 deltagere. Præmien består af et fyldt såkaldt STAKIT-øl (mindre øl-anker) med indhold på ca. 2 liter.
Det er påkrævet med forudgående tilmelding (senest den 14. august), hvilket kan ske til Maribo Skakklubs formand, Finn Kristiansen, der er leder af turneringen. Tilmelding kan ske via e-mail finnskak@gmail.com eller på telefon til turneringslederen på telefon 54 78 11 03. 

Resultat fra klubturneringen 2021

Det var de erfarne skakspillere, der tog titlerne, da sidste runde af Maribo Skakklubs klubturnering 2020/2021 blev afsluttet.
Turneringen blev præget af Corona-pandemien, hvilket i første omgang medførte, at partierne måtte spilles over 3 ugedage, således at forsamlingskravet om maksimum 10 personer kunne overholdes.
Så kom et totalt forbud, hvorfor de sidste 5 af de i alt 9 runder måtte udsættes indtil forsamlingskravet blev lempet.
I gruppe 1 (der omfattede de bedste 10 spillere) genvandt 81-årige Henning Nielsen klubmestertitlen. Henning vandt også sidste år (2019/2020) samt i årene 2009/2010, 2010/2011, 2015/2016 og 2016/2017.
I gruppe 2 gik titlen til 85-årige Keld Christensen, der er klubbens ældste aktive spiller.
Keld vandt samme gruppe i 2010/2011 og i 2013/2014. I sidste runde var der topopgør mod den unge 15-åruge Daniel Sandberg Jensen. En duel som Keld Christensen trak sig sejrrigt ud af efter hård kamp.
Også i gruppe 3 var det den erfarne, der tog titlen. 76-årige Henning Jakobsen vandt i overlegen stil.
Forhåbentlig er der unge på vej til at gøre de erfarne rangen stridig. Derfor tilbyder Maribo Skakklub gratis deltagelse 6 onsdage i skolernes sommerferie. Det er i tidsrummet kl. 16.00-17.30.
Af hensyn til mulighederne for at blive vejledt, vil det være hensigtsmæssigt at tilmelde sig hos klubbens formand, Finn Kristiansen. Det kan bedst ske via e-mail finnskak@gmail.com

Åbent hus

Åbent hus i Maribo Skakklub

Maribo skakklub holder åbent hus lørdag den 14/8 fra klokken 13:00 til 19:00.
Arrangementet er støttet af Lolland kommune.

Klubben er 110 år, men stadig ung og frisk.

En række af klubbens medlemmer står klar til at byde gæster velkommen. Der bliver mulighed for at prøve at spille skak, få en snak med klubbens medlemmer. Deltage i en turnering og eventuelt vinde præmie for eksempel gratis kontingent i en periode. Gratis kaffe og kage i løbet af eftermiddagen. Afslutte med gratis grillmad.

Alle er velkommen unge som gamle, øvede som nybegyndere. Med sine 27 medlemmer er Maribo Skakklub den 5 største klub i 2.Hovedkreds, som dækker Lolland, Falster og det meste af Sjælland og består af 19 klubber. Med vores 27 medlemmer dækker vi en meget stor bredde styrkemæssigt og der er derfor altid mulighed for at møde spillere af samme styrke som en selv. Vi hører tit folk sige at de kan spille skak, men ikke er gode nok til at spille i klub. Dette er en misforståelse for der plads til alle spillestyrker.
Desuden er selv klubbens stærkeste spillere altid klar med gode råd og vejledning, ligesom klubben laver undervisning i det omfang der er behov for det.

Klubben arrangerer gennem året en række EMT (enkeltmandsturneringer), mange turneringer kræver tilmelding og ved andre turneringer kan man bare møde op. Desuden har ret til at deltage i andre klubbers EMTturneringer

Maribo Skakklub holder til på Spejdervænget 4 Maribo og vi har klubaften hver onsdag fra klokken 19:00.

Der foregår dog tit skak på andre aftener også.

Nyeste kommentarer

01.08 | 16:37

Jeg har fået oplyst at klubben i 1949/50 havde 49 medlemmer. Det ...

22.05 | 19:12

Han vil være meget velkommen. På onsdag spiller vi noget u...

22.05 | 17:59

Hej Min mand og jeg er flyttet fra Færøerne til Lolland og da mi...

16.08 | 07:20

Henning Jakobsen har skrevet en rigtig fin pressemeddelelse...