Nyheder

2/8-23

Generalforsamling den 6/9-23 klokken 19:00

Højt ærede medlemmer

I indkaldes hermed til generalforsamling i klubbens lokaler, på

Spejdervænget.

1. Valg af dirigent.

2. Bestyrelsens beretning.

3. Fremlæggelse af regnskab.

4 Indkomne forslag og fastsættelse af kontingent.

5. Valg.

6. Eventuelt.

Indkomne forslag bedes sendt til mig senest 1.uge før generalforsamlingen.

Efter generalforsamlingen spiller vi om klubmesterskabet i lyn.


På bestyrelsens vegne.

Claus Schmidt

Webmasters kommentar:

Generalforsamlingen afholdes den 6/9-23 klokken 19:00

4/5-23
Maribo Cup er nu startet.

Maribo cup er en hurtigskak turnering med 20 minuters betænknings tid pr. spiller. Turneringen spilles over 4 aftener og hver aften spilles 4 runder. Man behøver ikke at deltage hver aften og der er ingen tilmelding. Man møder bare op.

I folden ved siden af klubhuset går fårene nu med deres små lam og i følge Carsten kan det ene tale. Da Carsten spurgte om græsset var godt svarede fåret omgående    " nææææh".

29/4-23
Hård kamp i EMT konkurrencen Der er hård kamp om placeringerne i EMT konkurrencen
. Henning Jakobsen har dog lagt sigt solidt på første pladsen, men der kæmpes hårdt om de øvrige placeringer og flere Maribo spillere er med i kampen. Alle EMT turneringer i 2 HK: der er afsluttet inden udgangen af juli måned tæller med.


27/4-23
Hjemmesiden er ved at tage form

Jeg mener nu jeg er ved at finde en rimelig form for udseende af siden.
Der vil ikke længere stå på forsiden hvornår den sidst er opdateret, men det ses på på indlægget på forsiden. Her kan man så klikke på overskriften. Så kommer man til siden hvor hele indlægget kan læses. Man skal stadig være opmærksom på at der kan blive brug for at trykke F5 for at se nyeste version af siden.

19/4-23

Nyt om hjemmesiden

Så er der ved at komme gang i hjemmesiden igen. Der mangler stadig meget tilpasning, men det kommer lidt hen ad vejen. Jeg vil nu prøve at gøre de forskellige sider aktive igen og samtidig finde ud af hvordan siderne skal se ud. Der vil derfor stadig ske en række ændringer på de forskellige sider og dermed også mulighed for en række fejl. Der er sket en del ændringer af udseendet og det er dermed også anderledes at finde rundt på siden. Man må bare prøve sig frem og støder man på noget der er helt galt så send mig en mail, så vil jeg se om jeg kan finde en bedre opsætning.

Hjemmesiden er tvangsflyttet til ny platform.
Det giver webmaster kæmpe problemer, da jeg ikke er EDB nørd. Der vil derfor gå meget lang tid hvor siden ikke fungere optimalt. Jeg er dog af bestyrelsen blevet kraftig opfordret til at forsøge at få det til at fungerer.

Jeg håber på medlemmernes forståelse for de mange problemer der opstår undervejs.

Skak Nyheder

23/8-23
Lidt skaknyt
Sommeren er ved at være ovre og skakken er igen kommet op i omdrejninger. Det betyder at klubben har et par EMT turneringer klar til start, men det betyder også at man skal huske at tilmelde sig. Det sker nemmest på Skak.dk, men kan også ske til turneringslederen, som i de næste turneringer er webmaster. Byturneringen starter den 13/9 og Dobbelt weekend 15/9 og begge har sidste tilmelding den 10/9.
Holdsætningen er der ved at være styr på. Der er nogen der ikke har meldt tilbage og det tolkes som manglende lyst til at spille hold. Klubben stiller med  et hold i 2. Division og et hold i A-rækken. Det ser foreløbig ikke ud til der er spillere til et B- eller C-rækkehold. Det kan dog stadig nås hvis man henvender sig til undertegnede Henning Jakobsen. 
Husk: Studiekredsen den 30/8.

16/8-23
Nyt om hjemmesiden
Jeg er nu gået i gang med en omfattende ændring af hjemmesiden. Det betyder at sider flyttes eller omdøbes og i nogle tilfælde lægges de sammen. Jeg håber det bliver mere overskueligt og lidt mere kompakt så man ikke skal blade så meget rundt for at finde tingene. For at hjælpe med at finde rundt er jeg ved at oprette en indholdsfortegnelse hvor det er planen at man bare kan klikke på emnet og så er man på rette side. Der kan under dette omfattende arbejde opstå fejl og mangler, men så giver man bare besked til mig, så vil jeg prøve at ændre det.

26/5-23

Hej Medlemmer. 

Hjemmesiden er nu helt oppe at køre, men vil dog blive udsat for mange ændringer i tiden fremover.

Jeg er blevet gjort opmærksom på at der er nogle der kommer ind på gamle sider.

Det skyldes at Google har siderne liggende og mine evner rækker ikke til at få dem slettet.

Man skal derfor gå ind på forsiden af hjemmesiden og af den vej ud på de sider man vil se.

Der er ikke nogen side der hedder aktivitetsplan, da denne plan nu ligger på forsiden.

Hvis man bruger telefonen skal man nederst på forsiden for at se aktivitetsplanen.

22/5-23
LF Mesterskabet og afventende medlemmer.
Det er ved at være sidste frist for tilmelding til LF Mesterskabet. Der er desværre opstået en uheldig tendens blandt skakspiller om at man venter med at tilmelde sig til man får set hvad styrke de øvrige tilmeldte har. Dette er gældendende både for spillere øverst og nederst på styrkelisten. Da rigtig mange spillere venter betyder det at tilslutningen bliver mindre. Det er meget uheldigt for alle.
Det betyder at nogle ikke tilmelder sig fordi der er for lille tilslutning.


10/4-23

DM Slut

Henning Nielsen vandt Kort Påske 2 med 4½ point ud af 5. og vandt 50 rating point og 30 ELO

Matthias scorede nogenlunde som forventet i G7 og vandt 6 rating point og 3 ELO. Det ser ud til Matthias nu er kommet i det område hvor han hører til og nu får nogle jævnbyrdige kampe.

4/4 - 23

Maribo spillere til DM i Svendborg

Matthias og Per Rasmussen deltager i DM i Svendborg.

De har begge afsluttet Kort Påske 1 med begrænset succes. Per tabte -9 i rating og Matthias vandt +5 i rating.

Partierne kan ses og gennemspilles DSUs hjemmeside.

Matthias deltager nu i G7.

Henning Nielsen deltager i Kort Påske 2 torsdag+ fredag og lørdag.

12/3-23

Maribo Skakklub er i 2.division

I dag den 12/3-23 spillede 1 holdet sig i 2. division. stort tillykke med det.

Webmasters Blog

24/6-23

Webmaser har ordet


Husk: Webmasters indlæg er altid min egen mening og harmonerer ikke altid med bestyrelsens mening.
På det velbesøgte spillermøde den 6 september 2022 kom der flere gode forslag og hvad er der så sket efterfølgende? Ikke særligt meget og det er der mange gode og dårlige grunde til. Jeg kan komme med mange undskyldninger for det. Blandt andet det formandskaos der opstod efter generalforsamlingen og bestyrelsen fandt aldrig en god løsning, men en nødløsning. Jeg har det bedst når der er styr på tingene og det er der ikke helt. Vi mangler en tovholder der kan sikre at opgaverne bliver løst og det har vi ikke. Vi går alle sammen rundt som katten om den varme grød og ved ikke rigtig hvornår vi må/skal gribe ind.

Samtidig skiftede hjemmesiden platform og det tog helt pippet fra mig og jeg overvejede at trække mig helt ud af ledelsesarbejdet. På kraftig opfordring fra bestyrelsen og flere medlemmer valgte jeg at blive og forsøge igen og ved hjælp af en ekstern hjælp lykkedes det at få hjemmesiden op at køre. Jeg mener endda at den er blevet rigtig god og det er også det jeg hører fra flere sider. Der er mange ting der bør rettes eller ændres, men det kommer lidt hen ad vejen. I onsdags gjorde Bøje mig opmærksom på at det var uheldigt at Aktivitetsplanen lå nede i bunden når man brugte telefonen til at se den. Det fik jeg ændret i torsdags efter 1½ times arbejde.

Min egen sygdom har vist også tæret voldsomt på humøret og lysten til frivilligt arbejde. Jeg er ”helbredt” for kræften, men de har så fundet en polyp som skal undersøges/opereres efter ferien.

For det ikke skal være løgn har jeg også fået konstateret grå stær som jeg nu bliver opereret for, så jeg kender sundhedsvæsenet godt.

Jeg har planer om at lave noget træning/ Studiekreds for spillere under 1300, men det kommer i et separat indlæg.
Henning Jakobsen

3/6-23
Nye Link
Jeg lagde for nogen tid siden et par nye link ind på siden, men fik aldrig givet en nærmere forklaring om hvad de dækkede. Der er et link til Faaborg Skakakademi. Det er folk fra Faaborg klubben der har lavet et akademi hvor de underviser i skak. Der er ca. 40 lektioner som køres på lichess. Lichess kan man gratis oprette sig som bruger og det er også gratis at deltage i Faaborg skakakademi. Man skal tilmelde sig pr. mail til akademiets ledere på Faaborgs hjemmeside. Jeg har tilmeldt mig, men har kun set på første lektion. Jeg synes det ser rigtig godt ud, så prøv det. 
Lichess i sig selv er også en rigti god side hvor man kan spille mod andre. Der er også forskellige træninger.


5/5-23
Webmaster tager ordet.
Så kommer jeg som webmaster igen med forskellige kommentarer. Først vil jeg kommentere lidt om hjemmesiden. Den betragter jeg nu som fuldt kørende igen. Det har kostet mange hovedbrud , ærgelser og frustrationer, men nu tror jeg på siden og kan se mange gode ting ved den. Der vll stadig komme ændringer og forbedringer hen ad vejen.

Tidligere indlæg i bloggen kan ses nederst på denne side.

Oversigt - blogindlæg

NOVEMBER 2022

DATO

15-11-2022

Oktober 2022

DATO

26-10-2022

09-10-2022

SEPTEMBER 2022

DATO

24-09-2022

08-09-2022

AUGUST 2022

DATO

25-08-2022

03-08-2022

JULI 2022

DATO

29-07-2022

16-07-2022

MAJ 2022

DATO

14-05-2022

MARTS 2022

DATO

29-03-2022

24-03-2022

20-03-2022

16-03-2022

Dobbeltklik her for at tilføje din egen tekst.

Hjemmesiden under redigering.

Da hjemmesiden er flyttet over på ny platform

er den nu underomfattende redigering.