Webmasters Blog

Jeg vil her kikke lidt på skakken på både godt og ondt.

I weekenden 20 til 22 maj har Nykøbing F weekend turnering. Der er PT. 26 tilmeldte og der spilles i alle mod alle grupper.
Den 17-19 juni er der weekend EMT i Holbæk. Det plejer ar være en stor turnering med 50-70 deltagere. Her er også en mini turenering hvor spillere under 1300 i rating spiller 3 runder lørdag og 3 runder søndag og hvor næste runde starter 20 minutter efter forrige runde er afsluttet og der spilles med kortere betænkningstid. En rigtig god turnering for nye spillere.

Bestyrelsen i 2.HK har netop fået besked om at Dragsholm lukker og slukker pr. 1 juli.
Sydøstlolland mister 2 medlemmer pr. 1 juli og er så nede på 11 medlemmer.
Det er en meget trist udvikling.

Faxe Skakklub leder efter lokaler, da der er varslet en huslejestigning fra nuværende 13.000 kr. til fremover 40.000 kr. om året.

Hvor har vi gode forhold i Maribo Skakklub med gode og gratis lokaler. Desværre har vi så en formand der ikke modtager genvalg. Det er trist, men vi må jo prøve at få løst problemet.

Bestyrelsen, turneringsledere, holdledere og hjemmeside redaktøren samt andre lægger et meget stort arbejde i klubben. Vi gør det frivilligt og ulønnet, fordi vi synes det er sjovt. Vores formand Finn Kristiansen lægger rigtig mange timers arbejde i klubben.

Jeg synes desværre vi mangler lidt tættere kontakt til medlemmerne og særlig til de nyere medlemmer. Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad medlemmerne ønsker af aktiviteter og jeg vil også gerne hører hvis der er positiv eller negativ kritik. Alle er velkommen til at skrive det i denne blog eller sige det til mig. Jeg vil så bringe det op i bestyrelsen eventuelt uden at nævne afsenderen, man kan også sende mig en mail.

Klubben har flere faste turneringer som: Byturnering, Klosterturnering og LF Mesterskab alle EMT turneringer. Hvor man skal spille alle runder.

Desuden mere uforpligtende hurtigskakturneringer, hvor man samtidig kan pleje klublivet og det sociale.

Jeg prøver også at få en EMT Dagturnering op at køre og den der kører nu har 6 deltagere. Jeg har også kørt et par Weekend EMT Turneringer hvor der spilles en runde fredag aften og 2 runder om lørdagen og om søndagen. De sidste 2 weekend turneringer er dog blevet aflyst grundet manlendende tilmeldinger.
En enkelt gang har jeg forsøgt med Fredags EMT hvor der spilles fredag aften.

Disse turneringer kan udmærket og meget gerne laves med en gruppe for svagere spillere eventuelt med kortere betænkningstid, men det kræver man tilmelder sig eller henvender sig så vi kan finde den rette og ønskede model.

Kom frit frem.

EMT betyder Enkeltmandsturnering.
EMT Konkurrencen virker på den måde, at alle medlemmer i 2.Hovedkreds (2.HK) deltager, hvis de spiller EMT turneringer i 2.HK. Man får så point for det antal kampe man spiller + de point man har scoret og de 3 bedst placerede får præmie. 1. præmie 1200 kr. 2. præmie 800 kr. og 3. præmie 500 kr. Turneringen løber fra 1. august til 31 juli og tæller altså de turneringer der er afsluttet i den periode. Den aktuelle stilling kan ses på Maribos hjemmeside eller på 2.HKs hjemmeside.

Mit navn er Henning Jakobsen født i 1945.
Jeg startede med at spille skak i september 1993 og blev meget betaget af spillet.
Jeg startede i daværende Tingsted Skakklub, som tilbød undervisnig for voksne. Tingsted Skakklub var en nystartet klub bygget op omkring en masse skoleskakspillere og heraf rigtig mange pigespillere. Da jeg har det med at blande mig, kom jeg hurtigt i bestyrelsen og blev senere kasserer.
Jeg tog også Dommereksamen i denne periode.
Da vi blev uenige om klubbens linie, forlod jeg klubben og blev medlem af Nordfalster Skakklub, hvor jeg også hurtigt kom i bestyrelsen og senere var formand i 6 år. Mit høje ambinationsniveau harmonerede ikke med klubbens sløve indstilling, så efter min formandsperiode søgte jeg væk, for at komme til en mere livlig klub.
Den fandt jeg i Maribo og her blander jeg mig også i klubbens drift, men uden for bestyrelsen. Jeg blev dog webmaster for nogle år siden og deltager dermed i klubbens bestyrelsesmøder. 

Jeg er en af de mest aktive skakspillere i 2.HK og i de 27 år EMT konkurrencen har eksisteret har jeg vundet 17 gange. Alle der spiller EMT turneringer i 2.HK deltager i denne konkurrence, hvor man får point for de partier man spiller plus de point man vinder.

Denne blog er tænkt som redaktørens mening/oplysning.

Den skal indholde forskellige oplysninger om skakken både sportslig og organisatorisk.
Det er udelukkende set fra redaktørens side og redaktørens mening, der ikke nødvendigvis harmonerer med klubbens mening.

Nyeste kommentarer

22.05 | 21:12

Han vil være meget velkommen. På onsdag spiller vi noget uforpligtende hurtigskak. Så det ville være glædeligt hvis han kom ca. klokken 19:00 på onsdag.

...
22.05 | 19:59

Hej
Min mand og jeg er flyttet fra Færøerne til Lolland og da min mand spiller skak og har gjort det længe ville jeg høre om han kunne komme og spille i kluppen

...
16.08 | 09:20

Henning Jakobsen har skrevet en rigtig fin pressemeddelelse om det afholdte ÅBEN-HUS-ARRANGEMENT, der blev afholdt lørdag den 14. august 2021.

Finn Kristiansen

...
17.06 | 19:56

Hej alle sammen. Tak for jeres store opbakning til turneringen Skak på landet. jeg vil arbejde for at gøre turneringen til en tilbagevendende begivenhed.

...
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE