Pressemeddelelse

Affaldsindsamling

25/9-21

Affaldsindsamling 

Skakklub indsamler 22,6 kg affald i Maribos østlige del 

Maribo Skakklub har lørdag den 25. september afsluttet affaldsindsamling 2021, hvor vi alt har indsamlet 22,6 kg ved Blæsenborgstien.

Vi har delt opgaven på 3 hold, hvert bestående af 4 af vore medlemmer, således at det enkelte hold kun skulle være med i indsamlingen 3 gange i perioden. 

Der har blandt affalds-indsamlerne været god stemning, ikke mindst fordi mange forbipasserende har rost, at der blev samlet affald ind, hvilket er sket hver 3. uge, første gang lørdag den 10. april.

25/8

Skak på Corselitze


God lokal indsats

Selv om der var stærk repræsentation fra sjællandske klubber, så klarede de lokale spillere sig fint ved hurtigskakturneringen SOMMERSKAK PÅ CORSELITZE, der lørdag var arrangeret i et samarbejde mellem Maribo Skakklub, Nykøbing Falster Skakklub og Sydøstlollands Skakklub. 

Ganske vist blev Søren Bogø fra Furesø vinder af den stærkeste gruppe med 7 spillere, men Mathias Rasmussen fra Maribo vandt gruppen for de øvrige 7 spillere.

I den stærkeste gruppe delte Nicklas A. Winther-Jørgensen, Næstved, og Gunnar Vest Hansen, Nykøbing Falster, andenpladsen.

I den anden gruppe blev Knud-Ole Olsen fra Sydøstlolland nr. 2, mens Kristian Bruun Bjørn fra Maribo blev nummer 3.

Alle resultater kan ses via dette link DSU turneringssystem (skak.dk)

LF Mesterskabet 2021

19/8
LF Mesterskabet

Lokale tog titlerne 

Hen over sommeren har Maribo Skakklub afviklet LOLLAND-FALSTER-MESTERSKABET 2021 med i alt 22 deltagere. Turneringen var opdelt i 3 grupper efter styrkeforhold. 

Selv om der også var spillere fra Sjælland, så var det alligevel de lokale, der vandt titlerne. 

I gruppe 1 genvandt Henning Nielsen fra Maribo titlen – og dermed vandrepokalen – hvilket skete helt suverænt med 5 point af 5 mulige. Andenpladsen blev delt mellem Lars Christensen fra Faxe og Nicklas Alexander Winther-Jørgensen fra Næstved. 

I gruppe 2 vandt Jakob Bjerregaard fra Nykøbing Falster med 4½ point af 5 mulige. Her blev andenpladsen også delt mellem, hvilket var mellem Jens P. Petersen fra Sydøstlolland og Knud Jacobsen fra Faxe. 

I gruppe 3 var der mere kamp om pointene, men det lykkedes Matthias Rasmussen fra Maribo at vinde med 4 point af 5 mulige. Hele 3 spillere delte andenpladsen. Det var Benjamin Vinder fra Nykøbing Falster, Kristian Bruun Bjørn fra Maribo og Daniel Sandberg Jensen fra Maribo. 

Maribo Skakklub fortsætter sine mange aktiviteter, hvilket primært sker alle onsdage hele året rundt. Efter generalforsamlingen, der afholdes den 1. september, starter BYTURNERINGEN 2021, hvor der er mulighed for deltagelse uanset klub- og byforhold. 

Skakklubbens åbent hus

15/8-21

Stort fremmøde til skakklubbens åbent hus

Ved Maribo skakklubs åbent hus den 14/8 deltog mere end 30 personer, heraf var ca. halvdelen ikke medlemmer. Det betragter klubben som en kæmpe succes og langt over det forventede. Arrangementet startede klokken 13 med modtagelse af de fremmødte og klubbens medlemmer sørgede for at tage mod gæsterne og sikre at ingen følte sig overset. Der var gratis kaffe og kage til alle og hele dagen gratis øl og vand til rådighed.

Efter kaffen gik man over til en lille turnering hvor klubbens medlemmer spillede i en gruppe og gæsterne i en anden gruppe, således at de øvede ikke skræmte gæsterne væk og gæsterne fik hjælp omkring regler og andre tvivlsspørgsmål. Efter turneringen blev der uddelt nogle mindre præmier i begge grupper.

Derefter var der en masse hyggeskak og snak indtil grillmaden kom på bordet og efter spisningen fortsatte hyggeskakken indtil arrangementet sluttede klokken 19.

Gæsterne udtrykte stor ros til arrangementet og der var en rigtig god stemning hele dagen, hvor man kom og gik som man nu havde tid til. Der var dog ca. 25 til grillmaden så det var ikke mange der gik før tiden. Mange beundrede også de fine forhold klubben har fået op at stå ved hjælp af sponsorer, fonde og Lolland kommune, samt en del arbejdskraft fra klubbens medlemmer.

Det åbne hus var støttet af Lolland Kommune for at hjælpe klubben i gang igen efter den lange Corona nedlukning.

Dagen gav 3 nye medlemmer samt 3-4 andre der gav udtryk for at de muligvis også ville melde sig ind. Der var i dagens anledning et godt tilbud på kontingentet og dette tilbud er gældende lidt endnu, hvis der er nogen der ikke kunne komme lørdags, men gerne vil spille i klubben. Man kan så kontakte formand Finn Kristiansen TLF. 5478 1103 eller møde op i klubben, en onsdag klokken 19 til en klubaften.

Åbent hus

Åbent hus i Maribo Skakklub

Maribo skakklub holder åbent hus lørdag den 14/8 fra klokken 13:00 til 19:00.
Arrangementet er støttet af Lolland kommune.

Klubben er 110 år, men stadig ung og frisk.

En række af klubbens medlemmer står klar til at byde gæster velkommen. Der bliver mulighed for at prøve at spille skak, få en snak med klubbens medlemmer. Deltage i en turnering og eventuelt vinde præmie for eksempel gratis kontingent i en periode. Gratis kaffe og kage i løbet af eftermiddagen. Afslutte med gratis grillmad.

Alle er velkommen unge som gamle, øvede som nybegyndere. Med sine 27 medlemmer er Maribo Skakklub den 5 største klub i 2.Hovedkreds, som dækker Lolland, Falster og det meste af Sjælland og består af 19 klubber. Med vores 27 medlemmer dækker vi en meget stor bredde styrkemæssigt og der er derfor altid mulighed for at møde spillere af samme styrke som en selv. Vi hører tit folk sige at de kan spille skak, men ikke er gode nok til at spille i klub. Dette er en misforståelse for der plads til alle spillestyrker.
Desuden er selv klubbens stærkeste spillere altid klar med gode råd og vejledning, ligesom klubben laver undervisning i det omfang der er behov for det.

Klubben arrangerer gennem året en række EMT (enkeltmandsturneringer), mange turneringer kræver tilmelding og ved andre turneringer kan man bare møde op. Desuden har ret til at deltage i andre klubbers EMTturneringer

Maribo Skakklub holder til på Spejdervænget 4 Maribo og vi har klubaften hver onsdag fra klokken 19:00.

Der foregår dog tit skak på andre aftener også.

 

Skakklubber samarbejder

22/7-21
Skakklubber samarbejder
 

I sin egenskab af ejer af Bruun Bjørns Træ- og Haveservice har en af Maribo Skakklubs medlemmer, Kristian Bruun Bjørn, gode relationer til Corselitze Gods.
I juni måned arrangerede Maria & Kristian Bruun Bjørn en hurtigskakturnering ved deres hjem i Øster Ulslev. Kristian Bruun Bjørn fik så den tanke, at det måske kunne være en idé at arrangere noget tilsvarende på Corselitze, hvilket bestyrelsen for Maribo Skakklub støttede. Der blev så taget kontakt til Nykøbing Falster Skakklub og Sydøstlollands Skakklub, der begge meget hurtigt var med på idéen. Formændene for de 3 skakklubber besigtigede forholdene på Skovbrugsmuseet ved Corselitze, og de fornødne aftaler blev indgået.
Det har så ført til, at der – så vidt vides – for første gang arrangeres skakturnering på Corselitze. Det sker lørdag den 12. august med start kl. 12.45. Der spilles 5 runder med betænkningstid på 15 minutter (til hver spiller) til hvert parti. Det koster kr. 50,00 at deltage, men så er der også gratis pølser efter sidste runde. Der er præmier til vinderen af grupper for hver 8-10 deltagere. Præmien består af et fyldt såkaldt STAKIT-øl (mindre øl-anker) med indhold på ca. 2 liter.
Det er påkrævet med forudgående tilmelding (senest den 14. august), hvilket kan ske til Maribo Skakklubs formand, Finn Kristiansen, der er leder af turneringen. Tilmelding kan ske via e-mail finnskak@gmail.com eller på telefon til turneringslederen på telefon 54 78 11 03. 

Resultat fra klubturneringen 2021

Det var de erfarne skakspillere, der tog titlerne, da sidste runde af Maribo Skakklubs klubturnering 2020/2021 blev afsluttet.
Turneringen blev præget af Corona-pandemien, hvilket i første omgang medførte, at partierne måtte spilles over 3 ugedage, således at forsamlingskravet om maksimum 10 personer kunne overholdes.
Så kom et totalt forbud, hvorfor de sidste 5 af de i alt 9 runder måtte udsættes indtil forsamlingskravet blev lempet.
I gruppe 1 (der omfattede de bedste 10 spillere) genvandt 81-årige Henning Nielsen klubmestertitlen. Henning vandt også sidste år (2019/2020) samt i årene 2009/2010, 2010/2011, 2015/2016 og 2016/2017.
I gruppe 2 gik titlen til 85-årige Keld Christensen, der er klubbens ældste aktive spiller.
Keld vandt samme gruppe i 2010/2011 og i 2013/2014. I sidste runde var der topopgør mod den unge 15-åruge Daniel Sandberg Jensen. En duel som Keld Christensen trak sig sejrrigt ud af efter hård kamp.
Også i gruppe 3 var det den erfarne, der tog titlen. 76-årige Henning Jakobsen vandt i overlegen stil.
Forhåbentlig er der unge på vej til at gøre de erfarne rangen stridig. Derfor tilbyder Maribo Skakklub gratis deltagelse 6 onsdage i skolernes sommerferie. Det er i tidsrummet kl. 16.00-17.30.
Af hensyn til mulighederne for at blive vejledt, vil det være hensigtsmæssigt at tilmelde sig hos klubbens formand, Finn Kristiansen. Det kan bedst ske via e-mail finnskak@gmail.com

Åbent hus

Åbent hus i Maribo Skakklub

Maribo skakklub holder åbent hus lørdag den 14/8 fra klokken 13:00 til 19:00.
Arrangementet er støttet af Lolland kommune.

Klubben er 110 år, men stadig ung og frisk.

En række af klubbens medlemmer står klar til at byde gæster velkommen. Der bliver mulighed for at prøve at spille skak, få en snak med klubbens medlemmer. Deltage i en turnering og eventuelt vinde præmie for eksempel gratis kontingent i en periode. Gratis kaffe og kage i løbet af eftermiddagen. Afslutte med gratis grillmad.

Alle er velkommen unge som gamle, øvede som nybegyndere. Med sine 27 medlemmer er Maribo Skakklub den 5 største klub i 2.Hovedkreds, som dækker Lolland, Falster og det meste af Sjælland og består af 19 klubber. Med vores 27 medlemmer dækker vi en meget stor bredde styrkemæssigt og der er derfor altid mulighed for at møde spillere af samme styrke som en selv. Vi hører tit folk sige at de kan spille skak, men ikke er gode nok til at spille i klub. Dette er en misforståelse for der plads til alle spillestyrker.
Desuden er selv klubbens stærkeste spillere altid klar med gode råd og vejledning, ligesom klubben laver undervisning i det omfang der er behov for det.

Klubben arrangerer gennem året en række EMT (enkeltmandsturneringer), mange turneringer kræver tilmelding og ved andre turneringer kan man bare møde op. Desuden har ret til at deltage i andre klubbers EMTturneringer

Maribo Skakklub holder til på Spejdervænget 4 Maribo og vi har klubaften hver onsdag fra klokken 19:00.

Der foregår dog tit skak på andre aftener også.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.08 | 09:20

Henning Jakobsen har skrevet en rigtig fin pressemeddelelse om det afholdte ÅBEN-HUS-ARRANGEMENT, der blev afholdt lørdag den 14. august 2021.

Finn Kristiansen

...
17.06 | 19:56

Hej alle sammen. Tak for jeres store opbakning til turneringen Skak på landet. jeg vil arbejde for at gøre turneringen til en tilbagevendende begivenhed.

...
10.03 | 14:05

bare der var flere derville skrive her på denne side

...
05.01 | 17:57

Hej Henning !
Velkommen som hjemmesideredaktør for Maribo Skakklubs hjemmeside.
Jeg synes, at sideopsætningen er dejlig overskuelig og nem at finde rundt i.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE